Hvorfor vælge privat?

Der er fordele og ulemper ved både privat pasningsordning og kommunal dagpleje.

 De private pasningsordninger er en del af fritvalgsordningen, der betyder at man selv har ret til at vælge hvem man vil have til at passe sine børn. 

Som privat børnepasser vælger jeg jer og I vælger mig ❤️ 

Her er altid en voksen, og normeringen er 1 voksen til 4-5 børn. Der er altid tid til det enkelte barn, og kun enkelte voksne som de små skal forholde sig til. Her bliver børnene mødt med god humør, smil, glæde og masser af omsorg, knus og kram. 

Som privat børnepasser bestemmer jeg selv min dagsorden, men kommunen laver stadig tilsyn. Jeg er godkendt af Århus kommune til at passe 5 børn, og har ikke faste gæstebørn, jeg kan heller ikke tilbyde gæstepasnings i tilfælde af sygdom eller ligende, tilgængeld, er risikoen for smitte med diverse sygdomme også mindre hos den private børnepasser, da vi er en fast gruppe.

Jeg er godkendt under samme kriterier som den kommunale dagplejer. Derudover er der indhentet rene straffe- og børneattester på både min mand, mine voksne børn og jeg. 

Den største forskel på en privat pasningsordning og en kommunal dagplejer er, at den kommunale dagplejer skal arbejde efter læreplaner. Det skal vi private ikke.  Mange gør det dog helt eller delvist alligevel. Vi skal også kunne redegøre mundtligt, for at børnene indgår i et pædagoisk læringsmiljø, når kommunen kommer på tilsyn.

Kommunen kommer på tilsyn hos den private pasningsordning både anmeldt og uanmeldt, ligesom de gør hos den kommunale dagplejer. Her holder de blandt andet øje med børnenes trivsel og udvikling, deres tilknytning til børnepasseren og sikkerheden i hjemmet.

Den private børnepassers virke er meget afhængig af god omtale, og at både børn og forældre føler sig trygge. Derfor tror jeg at vi ofte yder lige dét ekstra, for at skabe gode resultater og gode relationer

 Hos den private pasningsordning har I som forældre større mulighed for at have indflydelse på børnenes hverdag, da jeg selv tilrettelægger aktiviteter. Jeg er ikke underlagt aktiviteter som vi SKAL, som f.eks. ikke passer til den aldersgruppe min børnegruppe har på givende tidspukt. 

Når I vælger privat, kan I vælge med hjertet og mavefornemmelsen, fremfor bare at nøjes og vælge den først ledig plads i bliver tilbudt.